7 veljestä on verkkojulkaisu, joka tuo Aleksis Kiven 150-vuotiaan romaanin Seitsemän veljestä kaikkien ulottuville myös sähköisesti. Tekstin lisäksi julkaisussa on romaania taustoittavaa materiaalia ja runsaasti oppimistehtäviä, jotka perustuvat ajantasaisiin opetussuunnitelmiin.

7 veljestä sisältää

  • romaanin koko tekstin
  • lyhennelmän romaanin sisällöstä
  • sanaston selityksineen
  • tiiviin kuvauksen kustakin veljeksestä
  • artikkelin romaanin julkaisemisesta ja vastaanotosta vuonna 1870
  • artikkelin romaanin kielestä
  • tehtäviä erityisesti yläkouluille ja lukioille.

7 veljestä sopii kenelle tahansa kansalliskirjailijastamme Aleksis Kivestä ja suomalaisen romaanitaiteen alkuvaiheista kiinnostuneelle, aiempaa perehtyneisyyttä ei tarvita.

Opettajalle

Materiaalia voi käyttää hyvin monella tavalla. Oppilaat ja opiskelijat voivat tutustua romaaniin lukemalla esimerkiksi yhden luvun tai valitsemalla tehtävistä yhden teeman, joka läpäisee koko teoksen. Romaanin voi lukea sivustolta myös kokonaisuudessaan. Lukemista helpottavat tekstiin upotetut sananselitykset, jotka tekevät romaanin ymmärrettäväksi ja innostavaksi myös nykylukijoille.

Tehtävien avulla romaanista ja sen tapahtuma-ajasta saa hyvän käsityksen, vaikka aikaa olisi vain pari tuntia. Kiven kielen muuntaminen nykykielelle voi monelle avata ovia koko teokseen. Tehtävät mahdollistavat myös syvällisen perehtymisen romaaniin, jos aikaa ja innostusta riittää. Aineisto tarjoaa monipuolisia tehtäviä itsenäiseen työskentelyyn, pari- ja ryhmätöihin, keskusteluharjoituksiin tai esimerkiksi yksilöllisiin kirjoitusharjoituksiin.

Ota yhteyttä

SKS:n oppimisaineistot ja opintokäynnit SKS:aan.

Viestintäjohtaja Kati Mikkola, kati.mikkola@finlit.fi, 050 598 7501

Edellinen sivu